nieuws

Ankerpoort staakt winning mergel na schade woning

bouwbreed Premium

Ankerpoort staakt winning mergel na schade woning

maastricht ­ Het bedrijf Ankerpoort is gestopt met de mergelwinning in groeve ’t Rooth in het Zuid­Limburgse plaatsje Bemelen. Reden is dat het gebruik van explosieven mogelijk heeft geleid tot schade aan een monumentale woning bij de groeve. Na klachten van de bewoners van het rijksmonument uit de achttiende eeuw voerde de provincie metingen uit. Daaruit bleek volgens de verantwoordelijke gedeputeerde G. Driessen (CDA), dat de trillingen als gevolg van het gebruik van springstoffen groter waren dan in de vergunning was bepaald. “Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk zijn als gevolg van het gebruik van springstof in de groeve scheuren aan de woning ontstaan”, bevestigt Driessen. Komende week gaat de provincie met het bedrijf om tafel zitten. De provincie zal de vergunning volgens Driessen aanscherpen en Ankerpoort moet aangeven hoe het bedrijf in de toekomst mergel denkt te winnen uit de groeve.

Reageer op dit artikel