nieuws

Allochtoon werkt nog niet met overtuiging in de bouw

bouwbreed Premium

delft ­ Allochtonen stappen nog niet vol overtuiging in de bouw. Dat blijkt uit de resultaten van het MKB­minderhedenconvenant.

Van de 2770 vacatures die de sector de afgelopen tweeëneenhalf jaar voor de bevolkingsgroep aanbood, werd iets meer dan de helft vervuld. De afbouwsector is net zo min in trek. Van de 1100 banen die speciaal aan allochtonen zijn aangeboden, werd ongeveer eenzelfde percentage aangenomen. De metaalbranche is nog het populairst. Daar werd bijna 55 procent van de 7500 aangeboden vacatures door allochtonen opgevuld. Het convenant werd in juni 2000 gestart. Onder leiding van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) zijn regionale projectteams opgezet. De adviseurs in deze teams, een deel is van allochtone afkomst, bemiddelen tussen werkgever en de werkzoekende allochtoon. Het project loopt per 1 januari 2003 af. In het totaal werden 78.000 vacatures bij de teams aangemeld. Daarvan werden 44.000 openstaande functies direct vervuld. Daarnaast hebben 26.000 mensen na een sollicitatiecursus op eigen kracht een baan gevonden. De partijen die het convenant tekenden (Sociale Zaken, Justitie, MKB­Nederland en CWI) vinden het project op basis van deze cijfers een succes.

Reageer op dit artikel