nieuws

Afgebrand UT­gebouw wordt herbouwd

bouwbreed Premium

enschede ­ Het op 20 november afgebrande faculteitsgebouw op het terrein van de Universiteit Twente wordt elders op de campus herbouwd.

Dat heeft het facilitair bedrijf van de UT bevestigd. Er is nog geen ontwerp gemaakt. De herbouw wordt meegenomen in de totale ver(nieuw)bouw van faculteits­ en culturele gebouwen op de universiteitscampus. In 2004 begint de UT met de uitvoering van deze 175 miljoen euro kostende operatie. Momenteel wordt het uitgebrande gebouw gesloopt. Inspecteurs van de Bouw­ en Milieudienst en ingenieursbureau Stoel Partners hebben geconstateerd dat het gebouw te weinig draagkracht heeft. Onderwapening in de verdiepingsvloeren en uitstulpingen bij de dilataties in de gevels waren zichtbaar. Het TWRC­gebouw was uitgevoerd in een dragend betonskelet met vlakke plaatvloeren.

Reageer op dit artikel