nieuws

Zevenaar wil omgeving van station nieuw gezicht geven

bouwbreed Premium

zevenaar ­ De gemeente Zevenaar laat onderzoeken hoe de komende jaren een nieuw gezicht kan worden gegeven aan de stationsomgeving en het nabijgelegen industrieterrein Zuidspoor.

Het gebied, in totaal 12 hectare groot, krijgt waarschijnlijk grotendeels de bestemming wonen en werken, met name dienstverlening. Daarvoor moet vooral in het huidige bedrijventerrein Zuidspoor veel gebeuren. Het bedrijventerrein uit de jaren vijftig heeft nu de uitstraling van ‘veel achterkant’, volgens hoofd afdeling Ruimtelijke Zaken en Volkshuisvesting A. F. Lensen van de gemeente. ‘Er zijn op die plek al veel woningen en bedrijven gesloopt vanwege de aanleg van de Betuweroute. De overgebleven panden, grotere en kleinere bedrijven en het aanmeldcentrum voor asielzoekers, zijn voor een deel sterk verouderd.’ Bij de nieuwe inrichting van het gebied zouden grote bedrijven kunnen uitwijken naar het nieuwe bedrijventerrein Hengelder II dat in ontwikkeling is. Dan ontstaat er ruimte voor een wijk met wonen en werken die goed wordt ontsloten door de weg over de tunnelbak van de Betuwelijn die momenteel wordt aangelegd. Over bouwvolumes kan Lensen nog geen uitspraken doen. De gemeente wil eerst een nieuwe stedenbouwkundige visie ontwikkelen. De ruimte rondom het station leent zich voor meer voorzieningen, met name als de plannen van Knooppunt Arnhem­Nijmegen voor een ‘regiorail’­verbinding tussen Wijchen en Zevenaar doorgaan.

Reageer op dit artikel