nieuws

Wijn schept nieuwe kans voor Sun City

bouwbreed Premium

Wijn schept nieuwe kans voor Sun City

den haag ­ Sun City, een nieuwbouwwijk met zonnedaken in Heerhugowaard, is nog niet verloren. Staatssecretaris Wijn van Economische Zaken deed woensdag in de Tweede Kamer een laatste handreiking om het project alsnog te redden met subsidie. De Europese Commissie wil het project alleen financieel steunen als de Nederlandse regering dat ook doet. De toenmalige minister Jorritsma van Economische Zaken kwam eerder dit jaar niet met de benodigde subsidie over de brug. Toenmalig Kamerlid Wijn stelde daar destijds kritisch schriftelijke vragen over. PvdA en GroenLinks herinnerden hem daar woensdag aan. Wijn kwam met het volgende aanbod aan de gemeente: indien 75 procent van de toekomstige bewoners van de 1400 huizen voor het einde van dit jaar tienduizend euro toezegt voor een zonnedak, kan het project doorgaan. De bewoners op hun beurt kunnen dan rekenen op een subsidie van zesduizend euro, zodat ze per saldo zelf vierduizend euro betalen voor hun zonnedak. De voortvarendheid van Wijn, die pas sinds vorige week gaat over energie, viel goed in de smaak bij de Kamerleden.

Reageer op dit artikel