nieuws

Wijn: India mag baggeraars niet benadelen

bouwbreed Premium

bombay ­ Staatssecretaris Wijn van Economische Zaken heeft in een gesprek met de Indiase minister V.P. Goyal van Scheepvaart aan de orde gesteld dat diens land in strijd handelt met internationale spelregels. Hierdoor worden Nederlandse baggerbedrijven benadeeld.

Zo kunnen Indiase bedrijven na afloop van een aanbesteding alsnog het werk aannemen tegen een lagere prijs dan die van de laagste bieder. Behalve de aanbestedingsprocedures heeft Wijn importtarieven en problemen rond belastingen aan de orde gesteld. Wijn brengt samen met staatssecretaris Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) een vijfdaags bezoek aan India. Shipcon, een van de bedrijven die deel uitmaken van de handelsmissie, sloot vrijdag een overeenkomst met een Indiaas bedrijf. Shipcon laat in India een nieuw schip bouwen dat in Nederland in de vaart komt, en verkoopt op zijn beurt een ouder schip aan een bedrijf in India. Het bezoek aan India staat vooral in het teken van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Beide bewindslieden spreken er niet alleen met de autoriteiten, maar hebben ook veel tijd vrijgemaakt voor gesprekken met allerlei organisaties, zoals met Greenpeace. (anp)

Reageer op dit artikel