nieuws

Vrachtwagen vervuilt minder met aardgas

bouwbreed Premium

Vrachtwagen vervuilt minder met aardgas

den haag ­ Aardgasgestookte vrachtwagens vervuilen de lucht minder dan dieselgestookte. De uitstoot van koolstofmonoxide valt bij aardgas zo’n 75 procent lager uit, stikstofoxiden 49 procent, koolwaterstoffen 4 procent en het aandeel koolstofdioxyde 7 procent minder. Dat blijkt uit een studie naar het vrachtwagenpark van de Amerikaanse bezorgdienst United Parcel Service (UPS). Die onderhoudt Amerika’s grootste particuliere aardgasgestookte vrachtwagenpark. Het onderzoek maakt deel uit van een grotere studie van het Amerikaanse ministerie van Energiezaken naar de gevolgen van het vrachtverkeer over de weg. De vrachtwagens van UPS maken gebruik van oudere aardgasinstallaties. Het rendement daarvan ligt zo’n 28 procent onder die van dieselmotoren. Het rendement van nieuwe aardgasinstallaties ligt zo’n 12 procent onder die van dieselmotoren.

Reageer op dit artikel