nieuws

Vorstvrije kraan geeft hele jaar water

bouwbreed

Vorstvrije kraan geeft hele jaar water

linschoten ­ Het Deense Frostline levert vorstvrije buitenkranen waarmee het hele jaar door stromend water beschikbaar is. De gebruiker hoeft niet langer leidingen en buitenkranen voor de winter of bij verwachte vorst af te tappen. Het systeem gebruikt een gepatenteerde drieweg waterafsluiter die met een standaardfitting op het waterleidingnet wordt aangesloten. Deze afsluiter zit onder de vorstgrens in de grond. Het deel dat wordt ingegraven is gemonteerd in een kunststof beschermbuis die mechanische bescherming biedt en extra luchtisolatie. De bediening gebeurt bovengronds. Zodra de kraan na gebruik wordt afgesloten loost het systeem automatisch overtollig water in de stijgbuis en afsluiter. De kranen leveren 6 tot 30 liter water per minuut. De standaard ‘Garden’ uitvoering kost 565 euro en is verkrijgbaar bij de sanitaire installateur.

Reageer op dit artikel