nieuws

Veiling van Kasteel Almere geschrapt na onderhands bod

bouwbreed Premium

almere ­ De veiling van het in aanbouw zijnde Kasteel Almere is voorlopig opgeschort, omdat er een onderhands bod is gedaan op het bouwproject. De Rabobank had de executieverkoop, die maandag zou plaatsvinden, in gang gezet om te proberen de financiële schade die de bank op het project van ontwikkelaar Tijs Blom dreigt te lopen, te beperken.

Met de bouw van het kasteel, waarin onder meer een luxe hotel wordt ondergebracht, is in totaal zo’n 90 miljoen euro gemoeid. Naar verluidt zou de Rabobank Eemnes 60 procent van het project hebben gefinancierd. De vestiging in Eemnes kwam vorig jaar in opspraak door een aantal ondeugdelijke financieringen. Projectontwikkelaar Tijs Blom kondigde in oktober aan alternatieve financiering voor zijn kasteel te hebben gevonden. Maar de Rabobank vond de onderbouwing van dat plan ondeugdelijk en dreigde tot executieverkoop over te gaan. Nu er een onderhands bod is gedaan op het project is de veiling voorlopig uitgesteld. Woordvoerder R. van Veggel van de Rabobank wil niet zeggen van wie het bod komt en of er sprake is van meerdere biedingen. Ook doet hij geen uitspraak over de hoogte van de financiering. “Dat is iets tussen ons en onze cliënt.” Ook bij Tijs Blom Zaken wil men geen commentaar geven. Het huidige bod wordt voorgelegd aan Rabobank, Tijs Blom en de gemeente Almere, die de grond voor het kasteel voor een zacht prijsje aan de projectontwikkelaar heeft verkocht. Zij krijgen tot 22 november de tijd om te reageren. Daarna zal de rechter uitspraak doen of er sprake is van een reëel bod.

Reageer op dit artikel