nieuws

Van der Valk eist tien miljoen euro van Tiel

bouwbreed

tiel ­ Het Van der Valkconcern stelt de gemeente Tiel aansprakelijk voor het instorten van het parkeerdek op 10 februari dit jaar en claimt een schade van tien miljoen euro. De gemeente voelt zich echter niet verantwoordelijk. Uit diverse rapporten blijkt dat de oorzaak bij het concern zelf ligt, omdat het een constructiefout betreft. Evenmin klopt de beschuldiging dat Tiel te weinig zou hebben gecontroleerd. Uit eigen onderzoek blijkt dat de gemeente dertien keer op bezoek is geweest tijdens de bouw.

Als het horecaconcern vasthoudt aan zijn eis, dan ligt een gerechtelijke procedure in het verschiet. Tiel sluit niet uit dat het op zijn beurt een schadeclaim bij Van der Valk indient. Een woordvoerder van Van der Valk meent dat het concern recht heeft op de claim als gevolg van inkomstenderving en herstelkosten. Van der Valk sluit niet uit dat ook de onderneming die verantwoordelijk is geweest voor de bouw van het hotel een claim op zijn bord krijgt. Het concern vermeldde gisteren bovendien dat het al enige tijd in onderhandeling is met de gemeente over een eventuele sloop van het bestaande hotel en een nieuwbouw. De slechte toestand waarin het hotel na de instorting van het parkeerdek verkeert is volgens het bedrijf namelijk onwenselijk uit ‘bedrijfseconomisch oogpunt’.

Reageer op dit artikel