nieuws

Van der Spek Vianen start verhuurafdeling voor walsen

bouwbreed Premium

vianen ­ Van der Spek Vianen, importeur en leverancier van een reeks merken kranen, grondverzet­ en (wegen)bouwmachines, is een verhuurafdeling begonnen voor verdichtingswalsen en asfaltafwerkingsmachines. Het zwaartepunt ligt op de walsen van het ‘eigen’ merk Hamm.

“Er is een duidelijke vraag naar”, zegt adjunct­directeur J. Nolles. “Er daaraan kunnen we voldoen. We zijn begonnen met allerlei soorten walsen. Natuurlijk van het merk Hamm dat wij importeren, maar we verhuren ook andere merken.” Nolles gaf wel aan, dat Van der Spek het importeurschap van Hamm ‘op termijn’ noodgedwongen zal beëindigen. Hamm maakt immers deel uit van de Wirtgen­groep, waarin naast de frezen van Wirtgen ook de afwerkmachines van Vögele en de walsen van Hamm zijn ondergebracht. Wirtgen heeft sinds vorig jaar een eigen Nederlandse vestiging. Volgens Nolles zijn er wel ‘contacten’ met een andere fabrikant van walsen: “Want we blijven full­liner, zij het een full­liner in een reeks van verschillende merken.” De machines worden per dag, per week of per vier weken verhuurd en er zijn tandemtrilwalsen, oscillerende hoogfrequentiewalsen, zoab­, statische en bandenwalsen. In de verhuur bij Van der Spek is een zogenoemde fietspadmachine, een afwerkingsmachine met beperkte breedte, maar ook naaldverwarmers en een puinverwerkingsmachine. Het niet­verhuurde deel van de vloot zal op vrijdag 27 en zaterdag 28 december te zien zijn op de traditionele open dagen. Meestal is Van der Spek drie dagen open tussen kerst en nieuwjaar, dit jaar blijft het bij twee dagen. Tijdens de open dagen, die gewoonlijk door grote drommen machinisten en andere belangstellenden worden bezocht, zullen naast de graafmachines van Kobelco onder meer de wielladers van Kawasaki en de dumptrucks van Bell te zien zijn. In het ‘zwarte’ segment, de wegenbouw, zullen ook verdichters van Demag en een prototype met tankonderstel van Dynapac te zien zijn.

Reageer op dit artikel