nieuws

Subsidie voor snelle bouwvergunningen

bouwbreed

Subsidie voor snelle bouwvergunningen

den haag ­ Een initiatief van twintig samenwerkende gemeenten om bouwvergunningen sneller te toetsen is door het ministerie van Binnenlandse Zaken beloond met een subsidie. Het project krijgt 60.000 euro uit de pot voor betere dienstverlening aan de burgers. Om de kwaliteit van de dienstverlening aan burgers te verbeteren stelt het Innovatiecentrum Openbaar Bestuur (InAxis) de komende jaren jaarlijks 2,5 miljoen euro beschikbaar. Het innovatiecentrum InAxis heeft vandaag de eerste subsidies toegekend. De afdelingen bouw­ en woningtoezicht van de twintig gemeenten ontwikkelen samen een kwaliteitssysteem waaraan bouwvergunningen kunnen worden getoetst. Het gevolg is een snellere, efficiëntere en meer transparante manier van werken. De gemeente Rotterdam krijgt 22.500 euro voor het digitaal toetsen van een bouwaanvraag aan een bestemmingsplan. Het maken en herzien van plannen wordt hierdoor eenvoudiger, evenals het verkeer tussen overheden en met instanties die gegevens leveren. Diverse overheidsorganisaties hebben in totaal 57 experimenten aangemeld.

Reageer op dit artikel