nieuws

Stijging cementproductie houdt gigant Holcim op de been

bouwbreed Premium

jona ­ De Zwitserse bouwstoffenreus Holcim heeft in het eerste driekwart van dit jaar zijn cementproductie met 15,1 procent opgevoerd tot 139,5 miljoen ton. Het bedrijfsresultaat stabiliseerde zich op 1,1 miljard euro.

Ondanks negatieve valutaeffecten verwacht het concern dit jaar met een vergelijkbaar resultaat af te sluiten als in 2001. Qua volume laat Holcim op alle terreinen groei zien. De sterkste toename valt te noteren bij de cementproductie. Ook bij de handel neemt de bedrijvigheid van het concern toe. De afzet van cement en klinkers steeg met 6,9 procent tot 68 miljoen ton. De handel in toeslagstoffen groeide met 4,8 procent tot 67,9 miljoen ton. Bij transporttransport werd de afzet met een half procent vergroot tot 18,9 miljoen ton. Volgens directeur M. Akermann heeft Holcim zich op de onrustige Europese markt uitstekend staande gehouden. De bouwactiviteiten in Spanje zijn levendig. Een grote vraag registreert het bedrijf eveneens in Italië en de meeste markten van Centraal­ en Oost­Europa. Het aantal medewerkers van Holcim lag eind september met een aantal van 49.400 ruim drie procent boven het niveau van een jaar eerder.

Reageer op dit artikel