nieuws

Sterke afkeuring PvdA van huursubsidiebeleid

bouwbreed Premium

den haag ­ Tweede­Kamerlid Duivesteijn (PvdA) dient vandaag een motie van afkeuring in tegen het huursubsidiebeleid van de afgelopen maanden. Duivesteijn wil het parlement een uitspraak ontlokken. De motie is niet gericht tegen minister Kamp (VROM), zo benadrukt de indiener.

Kamp meldde de Kamer vorige week dat hij nog zeker tot in december voorschotten moet betalen aan huishoudens wier aanvraag voor subsidie niet goed is doorgekomen. Afgelopen zomer ontstonden grote administratieve problemen met de verwerking. Tijdens de eerste ronde van de begrotingsbehandeling van VROM vorige week, haalde Duivesteijn al stevig uit naar oud­staatssecretaris Remkes, die volgens hem schuldig is aan de malaise. Het was maar goed dat hij niet meer op de post zat, anders had er wat voor hem gezwaaid, aldus Duivesteijn.

Reageer op dit artikel