nieuws

Sint Servaasbrug laat los

bouwbreed Premium

maastricht ­ De eind vorig jaar aangelegde bestrating op de Sint Servaasbrug laat spontaan los. Binnenkort worden twee proefstroken gelegd om de oorzaak te achterhalen.

“Een deel van de bestrating komt omhoog en zit los”, beschrijft gemeentelijk voorlichter N. Prick het probleem. “Het gaat om kleine, her en der verspreid liggende gedeelten, waardoor het probleem zich moeilijk laat verklaren.” De 100 meter lange brug bestaat uit twee trottoirgedeeltes met vlakke bestrating en in het midden keitjes. De loszittende stukken betreffen het niet hefbare gedeelte. Ze worden voorlopig provisorisch hersteld. Om de oorzaak te achterhalen worden binnenkort voor de duur van een half jaar twee proefvakken aangelegd. Na evaluatie komend voorjaar kan dan het herstelwerk van start gaan. Bestratingsproblemen deden zich eerder voor op Plein 1992. Ook bij het Amorsplein en de Platielstraat moesten correcties worden aangebracht. Oorzaak: niet optimale afwatering en gevelaansluiting. Maar volgens de voorlichter staat het probleem Sint Servaasbrug op zichzelf. “Hier zijn platines, een bepaalde soort natuursteen, gebruikt. Dat wijkt af van de overige bestrating in de binnenstad.”

Reageer op dit artikel