nieuws

Romeins militair bouwwerk in Leidsche Rijn

bouwbreed Premium

Romeins militair bouwwerk in Leidsche Rijn

utrecht ­ Bij opgravingen in het nieuwe Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn zijn unieke resten gevonden van een Romeins militair bouwwerk uit de eerste eeuw na Christus. Volgens de gemeente Utrecht gaat het om een spectaculaire vondst, alleen al vanwege de uitzonderlijk goede staat waarin de resten bewaard zijn gebleven. Archeologen van de gemeente Utrecht stuitten op de resten van het bouwsel toen ze bijna klaar waren met een al vijf jaar durend onderzoek naar de voormalige Romeinse rijksgrens, onder de nieuwbouwwijk. Aan de hand van zware eikenhouten palen, die nu een halve meter uit de grond steken, is volgens een woordvoerder van de gemeente Utrecht duidelijk te zien hoe het militaire bouwwerk er tweeduizend jaar geleden uitgezien moet hebben.

Reageer op dit artikel