nieuws

Raad Venray kapittelt B en W na debacle

bouwbreed Premium

Raad Venray kapittelt B en W na debacle

venray ­ De gemeenteraad van Venray heeft een motie van afkeuring uitgesproken rond de opstelling van burgemeester en wethouders bij de bouw van woningen in het kerkdorp Merselo. Het college had hiervoor nooit toestemming mogen verlenen, aldus de motie. De bouw startte twee jaar geleden nog voordat een bezwaarprocedure was afgerond. Een boer kreeg bij die procedure gelijk, omdat er woningen gebouwd werden in de stankcirkel rond zijn bedrijf. Daarnaast is de schadevergoeding die de bouwers vervolgens is toegezegd, de raad in het verkeerde keelgat geschoten. Die toezegging deden B&W na het stilleggen van de bouw, maar enkele gedupeerden willen meer geld van de gemeente. De gemeente zei twaalf bouwers een schadevergoeding van 200.000 euro toe wegens vertraging van de bouw. Minister Kamp van VROM stelde de gemeente na dit bouwschandaal onder verscherpt toezicht. De gang van zaken in Merselo was de aanleiding voor het ministerie om het vergunningenbeleid van de gemeente tegen het licht te houden. De betrokken gezinnen hebben inmiddels hun woning mogen afbouwen. De minister heeft de bouwvergunning van de gemeente namelijk niet ter vernietiging bij de Kroon voorgedragen.

Reageer op dit artikel