nieuws

Protestprimeur voor Duitse bouwvakkers

bouwbreed

Protestprimeur voor Duitse bouwvakkers

berlijn ­ Bouwvakkers krijgen de primeur van de eerste grote demonstratie tegen de nieuwe Duitse bondsregering. Op 7 november verzamelen zich in Berlijn enkele duizenden actievoerders om te protesteren tegen de afschaffing van de eigenhuistoelage. Tot de demonstranten zullen behoren metselaars, timmerlui en electriciëns maar ook architecten en medewerkers van vastgoedbedrijven. De actie is opgezet door het bedrijf Viebrockhaus en wordt ondersteund door bouworganisatie Deutsches Baugewerbe. Volgens de organisatoren staat het voortbestaan van 200.000 arbeidsplaatsen in de bouw en aanverwante bedrijfstakken op het spel. “De roodgroene regering wil de woningsector kapot bezuinigen”, aldus directeur G. Haber van de bond Freier Immobilien­ und Wohnungswirtschaft. De eigenhuistoelage is een riante subsidie voor de duur van zes jaar voor degenen die een eigen huis bouwen.

Reageer op dit artikel