nieuws

Prijs voor zuinig beheer energie in openbare ruimte

bouwbreed

utrecht ­ Het Projectbureau Energiebesparing GWW heeft een prijs ingesteld voor projecten in de gww­sector, die moeten leiden tot een vermindering van het energiegebruik in de beheersfase. De jaarlijkse GWW­Energiebesparingsprijs wordt in maart 2003 voor het eerst uitgereikt.

Het projectbureau, een initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, is opgezet door Novem en Rijkswaterstaat en moet initiatieven in kaart brengen, studies uitvoeren en de vergaarde kennis verspreiden. Bruggen, wegverlichting, verkeersregelingen, tunnels, sluizen en andere installaties en kunstwerken binnen de gww­sector zorgen voor 2 procent van al het energiegebruik in Nederland. Desondanks wordt daar in het ontwerp weinig rekening mee gehouden. Daardoor zijn de kosten in de beheersfase onnodig hoog. De inschrijving voor de prijsvraag staat open voor elke organisatie of persoon die een project of onderdeel van een project heeft uitgevoerd of in uitvoering heeft in de openbare ruimte in Nederland. De prijs, een kunstwerk, wordt uitgereikt tijdens het symposium ‘Energiebesparing in de gww­sector’, dat wordt gehouden op 11 maart volgend jaar. De jury bestaat uit onafhankelijke deskundigen onder leiding van emeritus­hoogleraar installatietechniek van de TU Eindhoven, prof.ir. P.H.H. Leijendeckers. Inschrijfformulieren en nadere informatie zijn te vinden op website www.energiebesparinggww.nl.

Reageer op dit artikel