nieuws

Prijs voor beheersing logistiek

bouwbreed Premium

nijmegen ­ Volledige beheersing van inkoop, transport en just­in­time­aflevering op de bouwplaats. Voor die geslaagde poging ontvingen aannemer Heijmans en producent van kunststofleidingsystemen Dyka de ICT Bouw Award.

Volgens de jury is het samen met Baan opgezette systeem een schoolvoorbeeld van procesinnovatie, dat aanmerkelijke efficiencywinst oplevert en faalkosten terugbrengt. Er gaan namelijk veel minder opdracht­ of afleverbonnetjes op en neer tussen diverse afdelingen van Heijmans en toeleverancier Dyka. De ERP­software, die beide bedrijven hanteren, neemt die taak nu over. “En minder bonnetjes betekent minder fouten, omdat er door het geautomatiseerde systeem allerlei checks worden uitgevoerd”, verduidelijkt directeur N. Nass van het EC Platform Bouw. Zijn organisatie reikte vorige week de ICT Award uit. Dyka heeft bovendien het voorraadbeheer van Heijmans overgenomen en levert de gewenste producten just­in­time af. “Tal van branches gingen de bouw voor bij dergelijke procesinnovaties. En binnen de bouw wordt er ook al zeker tien jaar over gesproken”, vervolgt Nass, “maar niemand nam tot nu toe echt een stap in die richting. Daarom verdient het initiatief van Heijmans en Dyka volgens Nass de prijs. Croon Installatie techniek en TLO Holland en het samenwerkingsverband PAIS grepen net naast de prijs, die werd uitgereikt tijdens het jaarcongres ‘De Bouw gaat digitaal’ in Nijmegen.

Reageer op dit artikel