nieuws

Penslot sluit laaddeur met hulp van elektronica

bouwbreed Premium

zwolle ­ Een stalen penslot vergrendelt van binnenuit en met behulp van elektronica automatisch de laaddeuren van een bedrijfswagen. Zo blijft de laadruimte tijdens het rijden altijd gesloten. Importeur Armada uit Andijk levert dit elektrische slot van FP Lock System aan onder andere dealers van bedrijfswagens.

Het slot vergrendelt alle mogelijke wagen­ en bedrijfsdeuren en is op afstand te bedienen. Zonder de afstandsbediening beginnen de prijzen bij 340 euro. De laaddeuren worden automatisch ontgrendeld als de bestuurder het contact uitzet en zijn deur opent. Afhankelijk van de ingestelde tijd blijven de deuren 10 tot 60 seconden ontgrendeld. Gaan de deuren in die periode niet open dan worden ze weer automatisch vergrendeld. Zou de bestuurder zich dan zelf opsluiten dan kan hij zich via een noodschakelaar in de laadruimte bevrijden. Normaliter opent de bestuurder de laaddeuren met een afstandsbediening of een sleutelschakelaar. De laadruimte vergrendelt automatisch na het sluiten van de laatste laaddeur. Desgewenst kan de bestuurder handmatig vergrendelen; verzekeraars raden die optie af. Als het slot wordt geforceerd blijft de vergrendeling bestaan. De gebruiker kan het slot zelf installeren. Stekkerverbindingen aan de bijgeleverde kabelboom van 10 tot 20 meter lengte zorgen voor een snelle montage. Een optionele ‘SOS­centrale’ met ingebouwde accu’s ontgrendelt de deuren als de accu leeg is.

Reageer op dit artikel