nieuws

Opnieuw vertraging in bouw station

bouwbreed Premium

den haag ­ De bouw van het station Watergraafsmeer in Amsterdam kan verdere vertraging oplopen als gevolg van de procedures die omwonenden voeren tegen de ontwikkeling van het Science park.

In een hoger beroep bij de Raad van State proberen bezitters van volkstuinen en de Stichting Hou ’t Science Park Groen alsnog een referendum af te dwingen over de plannen. De gemeente Amsterdam ontwikkelt, in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en de Nederlandse Organisatie van Wetenschappelijk Onderzoek, een internationaal kenniscentrum onder de naam Science Park. Het terrein ligt aan de polder Watergraafsmeer. Op het terrein komen tevens bedrijfsverzamelgebouwen voor startende ondernemers en studentenwoningen. Vier van de vijf bedrijfsverzamelgebouwen zijn al gebouwd, het vijfde is in aanbouw, het zesde in voorbereiding. Voorwaarde voor de ontwikkeling van het Science Park vormt volgens de gemeente de bouw van station Watergraafsmeer. Een referendum leidt volgens de gemeente tot aanzienlijke uitstel van de bouw, of mogelijk zelfs afstel. De rechtbank in Amsterdam heeft de redenering van de gemeente eerder akkoord bevonden. Uitspraak volgt over enkele maanden.

Reageer op dit artikel