nieuws

Onenigheid over plannen in Landgraaf

bouwbreed

Onenigheid over plannen in Landgraaf

LANDGRAAF ­ De coalitiepartners in de gemeenteraad van het Zuid­Limburgse Landgraaf steggelen over een plan van VVD en CDA in de raad voor de bouw van mediterrane woningen. Beide partijen wilden in Landgraaf woningen met een zuidelijk uiterlijk laten bouwen. Dat zou leefbaarheid en gezelligheid ten goede komen. Maar bij de presentatie van die plannen voor ‘internationaal bouwen’ tijdens de raadsvergadering ging de grootste coalitiepartner, de lokale partij GBBL, dwarsliggen. Daarop verliet de D66­fractie, ook lid van de coalitie, woedend de gemeenteraadsvergadering. Landgraaf wil de komende jaren zo’n 1500 nieuwe woningen bouwen. De voltallige coalitie wil dat er met flair en vooral creatief gebouwd wordt in mediterrane stijl, maar GBBL haalde een streep door die plannen. De gemeente Landgraaf en verantwoordelijk wethouder J. Heinrichs (CDA) wilden vrijdag niets meer over deze zaak zeggen. Ook wilde Heinrichs geen toelichting geven op het idee voor de mediterrane woningen. Binnen enkele weken probeert de coalitie met een nieuw plan te komen, dat de goedkeuring van de meerderheid van de raad wel kan dragen.

Reageer op dit artikel