nieuws

Onduidelijkheid kost baggervergunning

bouwbreed Premium

Onduidelijkheid kost baggervergunning

den haag ­ Het is onduidelijk wie juridisch aansprakelijk is voor proefproject Meers, dat onderdeel uitmaakt van het Grensmaasproject. Dat stelt de Raad van State in Den Haag. Met zijn uitspraak vernietigt het rechtscollege de vergunning voor het ontgronden van terreinen in de gemeente Elsloo. Volgens de Raad van State blijkt uit de door de provincie Limburg afgegeven ontgrondingsvergunning niet aan welke verplichtingen exploitatiemaatschappij L’Ortye Stein BV precies moet voldoen. Het bedrijf vreest daardoor aansprakelijk te worden gesteld voor onverwachte gevolgen van het project. Verder bestaat er onzekerheid over de schade die, bij uitvoering van het project, kan ontstaan bij twee in het ontgrindingsgebied gelegen landbouwvennootschappen. Naar mening van de Raad van State is ten onrechte niet vastgelegd of en door wie eventuele schade bij de bedrijven moet worden vergoed.

Reageer op dit artikel