nieuws

Onderzoek illegale bomenkap busbaan

bouwbreed Premium

groningen ­ De Groningse wethouder K. Schuiling van Economische Zaken heeft een intern gemeentelijk onderzoek gelast naar de gang van zaken rond de illegale bomenkap langs de plaatselijke Peizerweg. De resultaten worden in januari verwacht. De rechter verbood de kap van zo’n honderd bomen langs het traject waar een nieuwe busbaan moet verrijzen.

Door de problemen met de kapvergunning ligt de nieuwbouw al ruim een jaar stil, waardoor de gemeente nu met een strop zit van zo’n 2 miljoen euro. De gemeente is door de uitspraak van de rechter gedwongen een nieuwe kapvergunning voor te bereiden. Schuiling wil zo snel mogelijk opgehelderd zien hoe het mogelijk is dat de gemeente de door de rechter vernietigde vergunning zo slecht heeft kunnen voorbereiden. Na protesten van omwonenden bleken er niet alleen monumentale bomen over het hoofd te zijn gezien, ook bleek het totale aantal in de kapvergunning genoemde bomen niet te corresponderen met de werkelijke situatie. De tijd dringt omdat Europese miljoenensubsidies vervallen als de ov­klus niet uiterlijk in 2003 begint en vóór 2004 is afgerond.

Reageer op dit artikel