nieuws

Onderzoek fraude bij contract renovatiewerk Berlaymont

bouwbreed Premium

brussel ­ De Belgische justitie beschuldigt twee onderaannemers en een werknemer van de NV Berlaymont 2000 van omkoping, valsheid in geschrifte en het gebruik van valse documenten inzake de nog steeds aan de gang zijnde renovatie van het Berlaymontgebouw in Brussel.

Dit gebouw, dat in 1991 werd ontruimd om het asbestvrij te maken en daarna te renoveren, moet vanaf 2004 opnieuw het hoofdkwartier worden van de Europese Commissie. De afgelopen maanden deden er berichten de ronde over financieel gesjoemel. Daarop kwamen de justitie en de anti­fraudedienst (OLAF) van de Europese Commissie in actie. Het gerechtelijk onderzoek in verband met deze fraude is in handen van het parket in Mechelen, dat twee onderaannemers een tijdje in de gevangenis heeft laten opsluiten, maar dezer dagen heeft vrijgelaten. Het drietal zou betrokken zijn bij frauduleuze praktijken bij de toewijzing van een contract voor databekabeling met een waarde van 1,5 miljoen euro. De werknemer van de NV Berlaymont, de maatschappij die als opdrachtgever voor de renovatie optreedt, is niet aangehouden.

Reageer op dit artikel