nieuws

Minister houdt vast aan tracébesluit A2

bouwbreed Premium

den haag ­ Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is niet van plan het tracébesluit A2 rondweg ‘s­Hertogenbosch aan te passen aan de wensen van een BP­tankstationexploitant in Rosmalen. Dit bleek tijdens bij een zitting van de Raad van State in Den Haag, waar naast eigenaar Verhallen en BP Nederland ook omwonenden bezwaar maakten tegen het tracébesluit.

Verhallen ziet zijn voortbestaan in gevaar komen, nu één van de verbindingswegen waaraan het tankstation is gelegen, gaat verdwijnen. Hij wil dat het verbreken van de Kloosterstraat niet goedgekeurd wordt, of dat hij anders een goede locatie in de buurt krijgt. Het ministerie ziet aanpassing van het tracébesluit, bijvoorbeeld door een tunnel of een fly­over, een ‘draconische maatregel’. De belangen van het tankstation wegen volgens hem niet op tegen de miljoenen die dit vergt.

Reageer op dit artikel