nieuws

Metamorfose voor Haags zakendistrict

bouwbreed Premium

Metamorfose voor Haags zakendistrict

den haag ­ De metamorfose van het Haagse Beatrixkwartier is een stapje verder. Afgelopen week stemden B en W in met het Voorlopig Ontwerp Openbare Ruimte van de hand van Joan Busquets, die verantwoordelijk is voor het stedenbouwkundig plan. Het Beatrixkwartier, gelegen nabij de Utrechtsebaan en station Den Haag/Laan van NOI, geldt als het zakendistrict van Den Haag. Naast circa 190.000 vierkante meter nieuwe of gerenoveerde kantoorruimte komen er zo’n 1500 extra parkeerplaatsen. Door herinrichting van de openbare ruimte moet dit gebied een hoogwaardig stedelijk karakter krijgen. Aan deze laan is ook een station voor de RandstadRail voorzien. De uitwerking van de herinrichting waarmee nu kan worden begonnen, moet volgend jaar leiden tot een definitief ontwerp. De planning is dat de metamorfose in 2008 een feit is.

Reageer op dit artikel