nieuws

Lekkage prestigieuze woontoren aangepakt

bouwbreed Premium

rotterdam ­ De prestigieuze Weenatoren, waar onder anderen Bram Peper resideerde toen hij burgemeester van de Maasstad was, krijgt een compleet nieuwe gevel.

Het nog maar twaalf jaar oude gebouw van de hand van architect Jan Hoogstad kampte vanaf de oplevering met ernstige lekkages. Onderzoek wees uit dat spijkers en schroeven voor de bevestiging van de gevelbeplating de lateislabben hadden geperforeerd. Daar drong water doorheen, dat de houten achterconstructie aantastte. Het gebouw werd destijds gebouwd door KVWS­dochter Boele & Van Eesteren. BAM Nelissen van Egteren tekent voor de renovatie en biedt eigenaar BPF Bouw een absolute garantie dat het gebouw over een jaar compleet waterdicht is. Daartoe wordt de complete achterconstructie, de isolatie, de gevelbeplating, kozijnen en beglazing van de 103 meter hoge toren vervangen. In totaal gaat het om 10.000 vierkante meter geveloppervlak.

Reageer op dit artikel