nieuws

Kasteel Amerongen aan Rijk gegeven

bouwbreed

Kasteel Amerongen aan Rijk gegeven

amerongen ­ De toekomst van Kasteel Amerongen ligt in handen van het Rijk. De stichting die het museumkasteel beheert, heeft besloten zichzelf op te heffen. Ze ziet geen kans om voldoende geld bijeen te brengen om het monument te onderhouden. Dat heeft voorzitter P. Beelaerts van Blokland van Stichting Kasteel Amerongen bekendgemaakt. Voor de verbouwing en het veiligstellen van de inventaris is 25 miljoen euro nodig. Het geld moet grotendeels komen uit de zogenaamde Kanjerregeling, waarmee het Rijk restauraties van grote, cultuurhistorisch belangrijke bouwwerken betaalt. Al eerder werd hieruit de restauratie van het exterieur en de bijgebouwen betaald. Of er nu ook geld komt voor het binnenwerk staat echter nog steeds niet vast, onder meer omdat de stichting wegens gebrek aan inkomsten niet in staat is om de gebruikelijke eigen bijdrage op te brengen. De inkomsten kwamen eerder dit jaar stil te liggen toen de brandweer het gebouw om veiligheidsredenen afsloot voor het publiek.

Reageer op dit artikel