nieuws

Kamp wil maatwerk bouwproductie

bouwbreed Premium

Kamp wil maatwerk bouwproductie

den haag ­ De helft van de nieuwbouwwoningen hoeft niet meer in de stad te komen. Minister Kamp (VROM) laat daarmee de harde eis van oud­staatssecretaris Remkes los. De gemaakte intentieafspraken worden zo nodig aangepast. Vijf provincies heeft de minister uitgekozen om maatwerk te leveren. Noord­Holland, Zuid­Holland, Utrecht, Gelderland en Noord­Brabant kunnen hun problemen met de woningbouwproductie op tafel leggen. Als blijkt dat zij de helft van hun woningbouw niet binnenstedelijk waar kunnen maken, verdwijnt de 50 procent binnenstedelijk uit de afspraken. De provincies bepalen zelf een nieuw percentage waarover een afspraak wordt gemaakt. De opvolger van minister Kamp trekt begin volgend jaar het land in om alle intentieafspraken door te spreken. Als de minister dan een akkoord bereikt over de intenties, kan het akkoord definitief worden ondertekend met de twintig regio’s waarmee Remkes de afspraken maakte. De bedoeling is dat de handtekeningen in de eerste helft van volgend jaar worden gezet.

Reageer op dit artikel