nieuws

Italiaanse deskundigen onderzoeken verkeerde school

bouwbreed Premium

Italiaanse deskundigen onderzoeken verkeerde school

venetië ­ Na de aardbeving in Italië waar 26 kinderen onder het puin van hun school verdwenen, is direct een onderzoek naar de oorzaken begonnen. Minister Lunardi van infrastructuur had zijn beste experts erop gezet. Het commentaar van een hoge beambte en een vooraanstaande hoogleraar uit Bologna, luidde na twee weken: “Onvoldoende stabiliteit, niet goed ingeklonken grond bij de fundering, had nooit heropend mogen worden in 1963.” Zelfs de televisiereporters begrepen dat hier iets niet klopte. De deskundigen bleken niet de ingestorte school te hebben onderzocht, maar een kleuterschool vlakbij. Deze werd een jaar geleden al gesloten vanwege instortingsgevaar. Vanuit Rome zouden de verkeerde tekeningen zijn opgestuurd. Minister Lunardi zoekt nieuwe adviseurs om alsnog de oorzaken van de ramp te achterhalen.

Reageer op dit artikel