nieuws

Inhaalslag Brabantse woningbouw nodig

bouwbreed Premium

Inhaalslag Brabantse woningbouw nodig

den bosch ­ De provincie Noord­Brabant verwacht tot 2030 een sterke toename van de woningbehoefte. Dat komt door een groei van de bevolking met 13 procent tot 2,6 miljoen en de snelle vergrijzing. Nu staan er ongeveer 957.500 huizen in de provincie, in 2030 zijn er 1.166.000 nodig. Dat is 24 procent meer. De prognose is gebaseerd op een onderzoek naar de ontwikkeling van de bevolking en de vraag naar woningen. Dat onderzoek wordt elke twee tot drie jaar uitgevoerd. Vergeleken met twee jaar geleden zijn volgens de nieuwe cijfers 25.500 huizen meer nodig tot 2020. Vooral de komende jaren zal er hard gebouwd moeten worden om aan de vraag te kunnen voldoen. In die periode zal de bevolking het sterkst toenemen. Wat ook een rol speelt is dat de productie de afgelopen drie jaar is teruggelopen, waardoor het woningtekort verder is opgelopen. Tot 2010 zal de voorraad met tienduizend per jaar moeten groeien. Daarna kan het tempo wat omlaag.

Reageer op dit artikel