nieuws

Hunze en Aa’s knapt waterwerken op

bouwbreed Premium

Hunze en Aa’s knapt waterwerken op

veendam ­ Waterschap Hunze en Aa’s trekt 19 miljoen euro uit voor de verbetering en vernieuwing van de waterwerken. Dat staat in de begroting die recentelijk door het waterschap is gepresenteerd. De werkzaamheden starten in 2003 en duren tot 2008. Volgens hoofd financiën R. Kuik gaat het daarbij onder meer om de aanpak van de Westerbroekstermadepolder en de versteviging en verhoging van kades in Hoogezand, Winschoten en Pekela. De nieuwbouw van een waterzuiveringsinstallatie in Assen en het opknappen van bruikbare onderdelen van de oude installatie vormen echter de grootste kostenpost. In totaal wordt hier tussen de 12 en 16 miljoen euro aan besteed. “Assen groeit en het aantal mensen neemt toe. Ook moeten we aan de normen van de overheid voldoen”, schetst Kuik.

Reageer op dit artikel