nieuws

Heerlen garant voor herstel monument

bouwbreed Premium

HEERLEN ­ Heerlen heeft een gemeentegarantie afgegeven voor de restauratie van de monumentale villa en kapel Parc Imstenrade in die gemeente. Het college heeft ingestemd met door het Nationaal Restauratiefonds geoffreerde 30­jarige lening tegen 1,9 procent per jaar voor deze restauratie, die 455.000 euro gaat kosten.

Op het terrein van de voormalige Vroedvrouwenschool, dat voor de helft uit beschermd hellingbos bestaat, ontwikkelt de Vitalis Zorg Groep een nieuw complex voor seniorenhuisvesting. Een belangrijk element in het plan is de restauratie van de gebouwen die op de rijksmonumentenlijst zijn geplaatst. Het betreft de vroedvrouwenschool, de voormalige directeursvilla en de kapel. In de eerste bouwfase zijn al 127 huurappartementen, een dienstencentrum en een woontoren met 57 koopappartementen gebouwd. In de tweede bouwfase zijn onder meer de villa en de kapel in oude staat hersteld. De villa is inmiddels verhuurd aan de stichting Kraamzorghotel Limburg en de kapel wordt zowel voor de eredienst als voor culturele doeleinden in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel