nieuws

Geen proef openbaar vervoer in Haarlem

bouwbreed Premium

Geen proef openbaar vervoer in Haarlem

haarlem ­ Een proef met openbaar vervoersritten voor 1 euro gaat in Haarlem mogelijk niet door. De kosten van de proef zouden worden gedekt uit het gemeentelijke Parkeerfonds. Op de lange termijn vertoont dat fonds volgens de huidige prognoses echter alleen maar een tekort. De oorzaak van de financiële problemen schuilt in de tegenvallende kosten van twee parkeergarages. Een van beide garages zal van een extra parkeerlaag moeten worden voorzien om het aantal benodigde parkeerplaatsen te kunnen realiseren. De andere parkeergarage krijgt meer parkeerplaatsen dan oorspronkelijk was gepland waardoor een lagere bezettingsgraad zal ontstaan. Dat leidt dus tot hogere uitgaven en gelijkblijvende inkomsten. Deze tegenvallers veroorzaken in het Parkeerfonds omstreeks 2006 een tekort van 1,5 miljoen euro, zo luidt de prognose. Er is dus weinig reden om uit het fonds een tamelijk kostbare proef te financieren. De gemeenteraad had zijn zinnen daar wel op gezet en zal nu waarschijnlijk naar een andere dekking gaan zoeken.

Reageer op dit artikel