nieuws

Geen gebreken in Van der Valk Heerlen

bouwbreed Premium

Geen gebreken in Van der Valk Heerlen

HEERLEN ­ Heerlen vindt dat het Van der Valk Motel in deze gemeente in orde is. De gemeente verwerpt de conclusies uit het donderdag gepresenteerde VROM­rapport, dat er van alles niet zou deugen in dit motel. “Na de gebeurtenissen in Tiel hebben we zelf een controle uitgevoerd”, legt een woordvoerder van de gemeente uit. “Daarna heeft Van der Valk de door ons geconstateerde problemen opgelost. Het rapport van VROM loopt achter de feiten aan.” Volgens het VROM­rapport zouden de balustrades rot en te laag zijn en zouden er scheuren voorkomen in het metselwerk als gevolg van doorhangende balken. De balustrades zijn inmiddels vervangen en de krimpscheuren zijn hersteld. Bovendien gaat Van der Valk het Heerlense motel over een jaar renoveren. Daarbij zal de gemeente nog eens goed naar het plafond kijken, omdat dat dan open ligt, aldus de woordvoerder van de gemeente.

Reageer op dit artikel