nieuws

Gebruik plantaardig ontkisten verdubbeld

bouwbreed Premium

Gebruik plantaardig ontkisten verdubbeld

amsterdam ­ Het gebruik van ontkistingsmiddelen in de betonbouw op basis van plantaardige olie en water is in de afgelopen drie jaar verdubbeld. Dat blijkt uit een onderzoek van IVAM uit Amsterdam, in opdracht van Arbouw. Het gebruik van minerale olie is afgenomen met eenderde, de hoeveelheid oplosmiddelen in plaats van water nam af met een kwart. Ontkistingsmiddelen in de betonbouw op basis van plantaardige olie en water belasten het milieu minder dan de traditionele ontkistingsmiddelen. Ook zijn zij beter voor de gezondheid van de bouwvakkers. Arbouw vroeg IVAM ook na te gaan of de aangeboden plantaardige bekistingsmiddelen werkelijk voldoen aan de voorschriften van het A­blad. Dat bleek het geval.

Reageer op dit artikel