nieuws

Financiering plan ondertunneling A2 wekt kritiek

bouwbreed Premium

den haag ­ De ondertunnelingsplannen voor de A2 en de Hanzelijn moeten uit de ijskast. Zo luidt een voorstel van CDA’er De Nerée tot Babberich, medeondertekend door coalitiegenoten VVD en LPF. VNO­NCW is positief, maar kritisch over de financiering.

De Nerée wil zijn plan financieren door personeel te schrappen bij Rijkswaterstaat en corporaties te korten op hun budget voor stedelijke vernieuwing en onderzoeksgelden. Het laatste stuit op verzet. VNO­NCW maakt bezwaar tegen de 360 miljoen euro die de coalitiepartijen willen afhalen van het Fonds Economische Structuurversterking (FES). Volgens voorzitter Schraven betekent de motie ‘graaien in middelen voor onze toekomst’. “Wegen zijn ook zeer belangrijk voor de toekomst van de economie, maar moeten uit infrastructurele middelen worden gefinancierd”, schrijven de werkgevers samen met enkele onderzoeksinstanties aan de Tweede Kamer. Minister Hoogervorst (financiën) liet ook al weten dat het schrappen in personeel van Rijkswaterstaat niet wenselijk is, omdat daardoor andere projecten vertraging op kunnen lopen. Gistermorgen liet het college van Gedeputeerde Staten van Limburg weten verguld te zijn met de snellere ondertunneling. Morgenavond debatteert de Tweede Kamer verder over de begroting van het ministerie van Financiën. Dan zal duidelijk worden of het voorstel van het CDA wordt aangenomen.

Reageer op dit artikel