nieuws

Fietsersbond eist stop bouw stationsviaduct

bouwbreed Premium

Fietsersbond eist stop bouw stationsviaduct

breda ­ De Fietsersbond probeert via de Raad van State te bereiken dat de gemeente Breda de bouwvergunning intrekt voor een langzaamverkeerviaduct bij het NS­station Breda­Prinsenbeek. De bond en een aantal bewoners van Prinsenbeek hebben bezwaar tegen de keuze voor op­ en afritten met roltrappen en liften. Eerst zouden hellingbanen met fietsgoten worden aangelegd. Op aandringen van Breda, zo zegt de Fietsersbond, heeft projectbureau HSL/A16 alsnog gekozen voor de roltrappen. Op de bespaarde ruimte wil de gemeente parkeerplaatsen aanleggen. Volgens de bond is het gevaarlijk een fiets mee een roltrap op te nemen, zeker voor kinderen. De Fietsersbond vindt ook dat de inspraakprocedure onzorgvuldig is doorlopen. Verder stelt de bond dat Breda in strijd handelt met het Tracébesluit HSL­Zuid. De alternatieve routes voor langzaam verkeer leiden, aldus de bond, tot lange omwegen over onveilige wegen. De eerste raadszitting is vrijdag. (anp)

Reageer op dit artikel