nieuws

Europese Bank in het nieuw

bouwbreed

frankfurt ­ De Europese Centrale Bank geeft architecten tot en met 20 januari 2003 de tijd om in te schrijven op de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe Frankfurter hoofdkantoor.

De jury, waarin opgenomen de Rotterdamse architect Kees Christiaanse, legt in de beoordeling het accent op zowel het bouwkundig ontwerp als de stadsontwikkeling. De Europese Centrale Bank verhuist van haar huidige locatie bij het centrum naar een oostelijker gelegen groothandelsgebied aan de rivier de Main. De ECB verwacht in het nieuwe hoofdkantoor werk te bieden aan 2500 medewerkers. De kantoren en vergader­ en ontvangstruimtes vergen 100.000 meter vloer. De competitie wordt na een voorselectie gehouden in de vorm van een beperkte projectwedstrijd in twee fasen. In totaal worden tachtig architecten geselecteerd voor de eerste test, die bestaat uit de ontwikkeling van schetsmatige concepten. Van de twaalf kandidaten die zijn toegelaten tot de tweede fase, worden gedetailleerde bouwkundige ontwerpen verwacht. Uiteindelijk selecteert de jury drie winnende ontwerpen.

Reageer op dit artikel