nieuws

Europa stelt eisen aan bliksembeveiligingsinstallaties

bouwbreed Premium

Europa stelt eisen aan bliksembeveiligingsinstallaties

delft ­ Deel 2 van de Europese norm NEN­EN 50164 regelt de eisen voor geleiders en aardelektroden van bliksembeveiligingsinstallaties. Zo’n installatie is een samenstel van opvanginrichting(en), leidingen, aardingssystemen en potentiaalvereffening. De norm geeft eisen en beproevingsmethoden voor geleiders en aardelektroden die deel uitmaken van een bliksembeveiligingsinstallatie. Deel 1 van NEN­EN 50164 beschrijft de eisen voor verbindingsmiddelen. Met het verschijnen van steeds meer internationale en Europese normen op het gebied van bliksembeveiliging moet de Nederlandse norm voor bliksembeveiliging NEN 1014 regelmatig worden verbeterd en aangevuld. Deze norm geeft de basis voor installatie­ontwerp (ook voor speciale constructies), materialen, inspectie en onderhoud.

Reageer op dit artikel