nieuws

DIM koopt winkelcentrum in VS

bouwbreed Premium

DIM koopt winkelcentrum in VS

breda ­ Vastgoedmaatschappij DIM heeft voor 7,9 miljoen dollar in de omgeving van Atlanta (Georgia) het winkelcentrum Salem Road Station gekocht. Hoofdhuurder van het complex in Covington is Publix Supermarkets. De onderneming heeft in het zuidoosten van de Verenigde Staten een toonaangevende positie met 718 supermarkten. Het uit 2000 daterende winkelcentrum beschikt over 7000 vierkante meter verhuurbaar oppervlak. Voor een periode van 20 jaar bestaat voor 65,8 procent een huurovereenkomst met Publix. Vijf procent van de winkels staat nog leeg. DIM heeft de aankoop voor 82 procent gefinancierd door een hypothecaire lening voor tien jaar gefixeerd op een rente van 6 procent. Door de transactie is de totale portefeuille onroerend goed gefinancierd voor 60 procent door langlopende leningen, voor 35 procent door eigen vermogen en voor 5 procent door kort vreemd vermogen.

Reageer op dit artikel