nieuws

Deventer herbouwt afgebrand monument

bouwbreed Premium

Deventer herbouwt afgebrand monument

deventer ­ De burgemeester van Deventer heeft toegezegd dat het monumentale pand aan de Brink in Deventer, dat woensdag door brand werd verwoest, herbouwd zal worden. Het pand stamt uit de zestiende eeuw en is een rijksmonument. De Brink in Deventer telt meerdere rijksmonumenten en is beschermd stadsgezicht. De gemeente zal zich om die reden inspannen om het afgebrande pand in ere te herstellen, ook al is Deventer niet de eigenaar van het monument. In het pand was een café gevestigd. De brand ontstond woensdagmiddag op de tweede verdieping, waar schilderwerk werd verricht. De brandweer vermoedt dat de bouwlampen die daarbij gebruikt zijn een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de brand. Onderzoek moet uitwijzen wat de precieze oorzaak is.

Reageer op dit artikel