nieuws

Contract Groningen IMA niet openbaar

bouwbreed

Contract Groningen IMA niet openbaar

groningen ­ De gemeente Groningen hoeft het contract met ontwikkelingsmaatschappij IMA over de invulling van het voormalige Gasfabriekterrein, onderdeel van de nieuwe woonwijk CiBoGa, niet openbaar te maken. Dat heeft de Groningse rechtbank besloten nadat eigenaar P. Beeres van Horas Beheer BV de rechter om opening van zaken had gevraagd. Beeres is met de gemeente in onderhandeling over onteigening van 1100 vierkante meter grond en hij vermoedt dat er over die grond tussen de gemeente en IMA geheime afspraken zijn gemaakt. Volgens Beeres heeft IMA bij de gemeente afgedwongen dat er geen winkels uit de foodsector op de grond van Horas Beheer gebouwd mogen worden. Jarenlang probeerde Beeres zelf tevergeefs een supermarkt te vestigen in een eigen pand aan het aangrenzende Boterdiep. Overigens loopt nog een aparte procedure bij de Raad van State tegen de geplande tweede ingang van een in aanbouw zijnde parkeergarage tussen de Bloemsingel en het Boterdiep. Mocht Horas Beheer in die kwestie gelijk krijgen dan kunnen slechts vijfhonderd van de duizend geplande parkeerplaatsen worden benut.

Reageer op dit artikel