nieuws

Centrum Schinnen ingrijpend verbouwd

bouwbreed Premium

Centrum Schinnen ingrijpend verbouwd

schinnen ­ Het centrum van het Limburgse Schinnen wordt voor 20 miljoen euro ingrijpend verbouwd. De gemeenteraad is akkoord, maar eist tussentijdse rapportages van de kosten. Dit nadat de kosten voor een multifunctioneel centrum de pan uit bleken te rijzen, iets waarvan het college de raad niet op de hoogte had gesteld. De inwoners van Schinnen zijn vrijdag geïnformeerd over de bouwplannen. In totaal worden 74 appartementen en woningen gebouwd. Op de huidige plaats van de supermarkt komen negen appartementen met een boerderijachtig uiterlijk. De supermarkt wordt verplaatst, het gemeentehuis wordt uitgebreid en krijgt een facelift, hetzelfde geldt voor het Marktplein. Dat doet nu dienst als parkeerplaats, maar wordt omgetoverd tot een intiem plein. De flat met twaalf appartementen die tussen het gemeentehuis en een school staat, wordt gesloopt. Een ouderencomplex wordt met vijftien woningen uitgebreid. Er komen 180 nieuwe parkeerplaatsen.

Reageer op dit artikel