nieuws

Bouwverbod super brengt Euroborg dichterbij

bouwbreed Premium

groningen ­ De rechter heeft Albert Heijn alsnog verboden zich met een grote supermarkt te vestigen aan het Sontplein in Groningen, nabij het nieuw te bouwen stadion Euroborg.

De aannemer was op die locatie al in een vergevorderd stadium met de realisatie van zowel een filiaal van Albert Heijn als een vestiging van Aldi. De gemeente Groningen, die zich beroept op het bestemmingsplan waarin staat dat zich er uitsluitend een zaak in de keukenbranche mag vestigen, probeert Albert Heijn al bijna een jaar te stoppen. Een eerdere bouwstop werd enkele maanden geleden door een gerechtelijke uitspraak nog ongedaan gemaakt. Groningen wil op een kleine kilometer afstand van het Sontplein volgend jaar het multifunctionele voetbalstadion Euroborg realiseren, waarin zich volgens planning een Jumbo­supermarkt met een oppervlak van 6000 vierkante meter vestigt.

Concurrentie

De directie van Jumbo wil de contracten uit concurrentie­overwegingen echter niet tekenen zolang nog sprake is van een vestiging van Albert Heijn aan het Sontplein. Met de nieuwste uitspraak van de rechter is een succesvolle exploitatie van de Euroborg een belangrijke stap dichterbij gekomen. Mocht Albert Heijn toch doorgaan met de nieuwbouw dan kan de gemeente op basis van de uitspraak een nieuwe bouwstop met een dwangsom opleggen.

Reageer op dit artikel