nieuws

‘Binnenvaartcentrum’ Rotterdam afgeblazen

bouwbreed

‘Binnenvaartcentrum’ Rotterdam afgeblazen

rotterdam ­ Projectontwikkelaar HBG Vastgoed heeft de bouw van een modern Binnenvaartcentrum op Katendrecht definitief afgeblazen. Uitblijven van huurders was de nekslag voor het project. Volgens een plan van architect Teun Koolhaas had het binnenvaartcentrum (‘Maashaven Business Point’) twaalfduizend vierkante meter bruto verhuurbaar oppervlak moeten krijgen. Het centrum had de Maashaven, die een groot aantal ligplaatsen heeft, moeten completeren als binnenvaarthaven. HBG kreeg evenwel onvoldoende definitieve toezeggingen om verder te kunnen. De voorziene huurprijs bedroeg ongeveer 135 euro per vierkante meter. Het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam voert de komende tijd gesprekken over een nieuwe invulling van de locatie aan de entree van Katendrecht. De komende jaren vinden andere projecten in het gebied wel doorgang. Naast een verdubbeling van het aantal woningen is 13.000 vierkante meter bedrijven en kantoren gepland.

Reageer op dit artikel