nieuws

Asbestvondst in Zandvoort

bouwbreed Premium

Asbestvondst in Zandvoort

zandvoort ­ Nabij het racecircuit in Zandvoort is asbest ontdekt. Vermoedelijk is het materiaal blootgelegd door de storm van enkele weken geleden. De herkomst en de leeftijd van het materiaal zijn dan ook nog niet vastgesteld. Vanwege de vondst is een deel van het duingebied nabij het ecomeer afgezet met hekken, linten en borden die een waarschuwing bevatten. Het gaat om ‘gehecht’ asbest zoals dat in het verleden wel werd gebruikt als dakbedekking. De melding over de vondst is binnengekomen bij de Meldlijn van de SP in Zandvoort. De gemeente stelt dat zij na de melding snel en doeltreffend in actie is gekomen. Volgens de SP is daarop echter nog wel een en ander aan te merken. De eigendomsverhoudingen en verantwoordelijkheden in het gebied liggen gecompliceerd. De grond is van de gemeente, maar de provincie Noord­Holland moet beslissen wat er met het materiaal gebeurt. Voorlopig ziet het er naar uit dat er ver voor het toeristenseizoen een definitieve oplossing is gevonden.

Reageer op dit artikel