nieuws

Allure van een badplaats in winkelcentrum Nesselanden

bouwbreed Premium

rotterdam ­ Multi Vastgoed heeft in Rotterdam de opdracht binnengehaald om een groot winkelcentrum tot ontwikkeling te brengen voor de nieuwe stadswijk Nesselanden. Met het project is een investering gemoeid van 145 miljoen euro. De bouw start waarschijnlijk in de loop van 2004.

Het winkelcentrum draagt de handtekening van de Spaanse architect Joan Busquets. In Nederland was hij eerder betrokken bij de inrichting van de Grotiusplaats in Den Haag en het winkelcentrum Arena te Den Bosch. Busquets beschikt internationaal over veel ervaring ten aanzien van waterfronten en stadscentra. Basis van het door Multi Vastgoed ontwikkelde concept is het idee van een badplaats met een multifunctioneel centrum georiënteerd op het water. Gebruik wordt gemaakt van de prominente ligging aan de vergrote Zevenhuizerplas. Het winkelcentrum omvat bruto 13.000 vierkante meter vloeroppervlak. Iets meer dan de helft daarvan is bestemd voor winkels, waaronder twee supermarkten. Ongeveer 3000 vierkante meter wordt besteed aan een bibliotheek, een gezondheidscentrum en een sociaal­cultureel activiteitencentrum. In het complex komen zevenhonderd woningen. Het winkelcentrum komt te liggen aan een boulevard aan de Zevenhuizerplas. Multi Vastgoed, een dochterbedrijf van Amstelland MDC, verkreeg de opdracht in concurrentie met ING Real Estate, MAB, Bouwfonds en William Properties.

Reageer op dit artikel